Waarom SketchUp?

Waarom gebruikt u SketchUp?

SketchUp gebruikt u om een 3D model te maken van uw tuin. Dat is best handig, want op die manier ziet u de basisstructuur van uw tuin. Met SketchUp brengt u dus uw woning en vooral de hagen, struiken en bomen in beeld. U ontwerpt ook het terras, eventuele waterpartijen en bijgebouwen. SketchUp wordt vrijwel altijd in voorontwerpfase gebruikt. Dat betekent dat u op dit moment nog niet bezig bent met kleurencombinaties. Hoewel… in SketchUp hebt u de mogelijkheid om de wisseling van de seizoenen perfect in plan te brengen. Het effect dat schaduw op uw tuin heeft kan u vrijwel feilloos weergeven en uw hagen arceert u gewoon seizoensgebonden. SketchUp is erg gebruiksvriendelijk en vooral ook intu├»tief in gebruik. Dat maakt dat u helemaal niet moet nadenken tijdens het ontwerp- en tekenproces.

Wat SketchUp nog meer ‘meer’waarde biedt, is dat u het 3D model gemakkelijk in andere softwarepaketten kan ‘inladen’. U kan van uw 3D model zeer gemakkelijk fotorealistische afbeeldingen maken. Zo lijkt het net alsof de tuin reeds bestaat, terwijl dit helemaal nog niet het geval is.

SketchUp is gratis voor eigen gebruik

Het leukste van al is dat u helemaal niets hoeft te betalen als u SketchUp voor eigen gebruik hanteert. Wat nog beter is: eenmaal u het pakket onder de knie hebt, kan u er wel degelijk uw beroep van maken! Hiervoor betaalt u relatief een kleine bijdrage en gebruikt u dus SketchUp PRO.