HOE DOET GE DAT NU TOCH? SAMENSTELLEN BEPLANTINGSSCHEMA

Digitale kleurenpalleten samenstellen.

Laat ik eerst starten met het verwijzen naar het artikel ‘PANTONE KLEUREN en DIC COLOR – FOEFELEN IN’T KWADRAAT MET HET SAMENSTELLEN VAN EEN BEPLANTINGSPLAN’ op deze website. Dit ‘moet’ u een keer gelezen hebben. Hierin staat namelijk dat kleurencombinaties gemakkelijk digitaal samengesteld kunnen worden. Stel dat u Geum ‘Banana Daiquiri’ in uw plantenborder wil betrekken… dan vindt u op deze manier zeer eenvoudig ‘perfecte-partner-planten’.
Ik ga hier ‘verraden’ hoe u zelf eenvoudig een digitaal kleurenpallet samenstelt.

Het hoeft niet per se uw eerste stap te zijn, maar als u hier even uw tijd in wil investeren bent u een pak ‘verder geholpen’ in uw beplantingsontwerpen. U stelt uw kleurencombinaties samen met slechts 1 muisklik.

https://www.autodesk.com/acb/

kleurenboek

(wordt verder aangevuld)

 

 

Stap 1: Bepaal afmetingen van het beplantingsvak + deel vervolgens in.

Kies eerst tot welke hoogte u de beplanting wil. U zal merken dat (wanneer u plantencatalogi zorgvuldig bestudeert) planten worden ingedeeld in onder andere een categoriehoogte. Er zijn planten waar u een stijve nek van krijgt wanneer u ze wil bewonderen en er zijn nu eenmaal planten waarvoor u op uw knieën moet rondkruipen met een vergrootglas alvorens u ze vindt. Als u sportief bent ingesteld, zal u (inderdaad) allicht op de trapladder willen klimmen, maar laten we aannemen dat u tevreden bent met de planthoogstes: 40cm, 60cm en 80cm. De hoogste planten gooit u achteraan de groep, de laagste planten gooit u dan weer vooraan de groep. Was het maar zo simpel…

border

Helaas…. de plant die beweert 80cm hoog te worden, blijft het ganse jaar piepklein en verdwijnt letterlijk op de achtergrond.

(word verder aangevuld)